ACTIVITĂŢI ŞCOLARE

        ACŢIUNI  CONSTRUCTIVE         

Ideea unui proiect de antreprenoriat a luat naştere din necesitatea educării încă din faza micii şcolarităţi a abilităţilor antreprenoriale ale şcolarilor, în contextul social actual şi al reformei în educaţie. Acest proiect trebuie să contribuie la formarea personalităţii autonome şi creative, eficiente şi responsabile pentru a acţiona mai târziu în economie.
            Având în vedere priorităţile actuale ale dezvoltării sociale, ale efectului pe care integrarea social - economică a ţării noastre în rândul ţărilor UE le vor avea asupra viitorilor cetăţeni, am considerat necesară elaborarea unui proiect educativ care să permită descoperirea şi dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, dar şi implicarea elevilor în proiecte extracurriculare pentru a le forma competenţe proprii gândirii critice, capacităţi de inserţie socială activă.
            De la partea teoretică, am trecut cu entuziasm la partea practică. Încă de la începutul lunii noiembrie, am alocat orele de educaţie plastică şi orele de educaţie tehnologică îndeplinirii acestui scop. Mai precis am început să confecţionăm felicitări, ornamente pentru brad, picturi de iarnă. Sinceri să fim, am avut mari îndoieli că vom reuşi, dar entuziasmul şi susţinerea părinţilor, ne-au motivat şi ne-au încurajat.
A sosit şi data licitaţiei, 14 decembrie 2010. Pregătiţi, ne-am promovat „marfa” pe care o confecţionasem.
Rezultatele au fost uimitoare: au participat toţi părinţii, am vândut tot, am obţinut bani suficienţi pentru a ne îndeplini visul: să avem propria noastră revistă: „27 Mici jurnalişti”.
Nu am uitat nici copiii mai puţin norocoşi. Am realizat o colectă de jucării. Copiii au fost foarte darnici. Să vedeţi ce ascundea Bianca o jucărie de frăţiorul ei mai mic, Costi, care nu putea să înţeleagă de ce trebuie el să renunţe la o jucărie. Toate jucăriile au ajuns în centrele de plasament, la copilaşi care nu sunt norocoşi să aibă părinţi. Clasa noastră s-a bucurat să fie Moş Crăciun pentru ei.
            Vă mulţumesc, stimaţi părinţi, că aţi fost alături de noi, că ne-aţi susţinut. Vreau să mulţumesc în mod special doamnei Burciu, preşedintele Comitetului de părinţi, care a participat în mod activ la toate activităţile clasei, la apariţia revistei având un rol important.
            Sper să găsiţi în paginile revistei informaţii interesante, creaţii atractive şi …să vă bucure fiecare rând scris, fiecare fotografie sau imagine !
                                                                     

                                                     Nadia Pantazică



---------------------------------------------------------------------------------------------------


5 comentarii:

  1. Este extraordinar tot ceea ce faceti cu copiii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va mutumim pentru aprecieri! Copiii sunt cei care ma motiveaza.

      Ștergere
    2. ce mult mi-au placut cei 4 ani doamna!!!! :) as vrea sa mai luam cei 4 ani de la inceput!!

      Ștergere
  2. Nu credeam ca o sa fie asa la scoala . Am pasit pe usa cu totii , invatand si luptandu-ne sa devenim cu adevarat CINEVA.Ei bine s-au dus cei 4 ani . Mi-a placut sa imi petrec timpul la scoala cu dumneavoastra . Chiar daca ne mai certati sau altceva . Cu totii vom trece intr-o alta lume ,dar acolo nu o sa mai fie nimeni ca dumneavoastra sa ne ajuta si sa ne sfatuiasca . Mi-as dori sa luam acesti 4 ani petrecuti impreuna de la capat !!!!!!!!!!

    Denisa

    RăspundețiȘtergere
  3. Invatatorul are un loc aparte in inima copilului. Ceea ce ai postat pe acest blog justifica afirmatia mea.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere